Back to TOP

Sunday, 20 August, 2017


carta kewanganTechniq k'Uwangan Terunggul

keuntungan bersih sebulan? Tiap-tiap bulan seolah-olah anda terima 'Gaji' tetap, lalu konfiden nak buat tanggungjawab lain seperti perkahwinan mahupun kehidupan berkeluarga? Kalau ya, anda berada di tempat yang betul. Saya akan beritahu bagaimana. Lebih pun BOLEH. No problem. Tetapi bergantung pada anda; nak buat atau tidak. Plus; kita buat ikut 'law' (undang-undang): step by step. Sebab dengan cara bertenang dan pastikan betul; baru kita benar-benar boleh memilikinya.

Salam sejahtera, para hadirin sekalian. Selamat datang ke sebuah tempat yang REAL. Segala-galanya di sini adalah realiti; Kenyataan. Kalau ada fantasi sekalipun, ia adalah fantasi tercapai, bukan fantasi yang jatuh ke dalam kategori angan-angan tak bermakna. Jadi, kalau anda jenis yang sedar bahawa realiti itu sesuatu yang penting dalam hidup, sama ada suka atau tidak anda mesti (wajib) melakukannya, bermakna: tepat sekali anda berada di sini. Tahniah kerana menjumpainya!

reminderSUDAH TIBA MASANYA ANDA SEDAR HANYA SAYA SAHAJA YANG TINGGAL UNTUK SELAMATKAN ANDA!

bisnes-man Anda boleh panggil saya; Kenapa? Sebab kebanyakan website kalau anda perasan, jarang sekali pentingkan pengenalan diri sebagai langkah pertama. Tetapi bagi saya, memperkenalkan diri sebelum memulakan sebarang pembicaraan, adalah sopan dan memang sepatutnya dilakukan; sebagai tanda penghormatan antara anda dan saya; sekalipun urusannya di atas pembacaan. Baiklah, untuk tidak membuang masa, mari kita serta-merta membincangkan topik

buat permulaan; BUKAN sedikit - apabila cara masuknya 1st: berterusan dan stabil - sebagai side income. 2nd: tidak perlu berbuat apa! Kalau ada pun, terlalu sedikit dan senang. 3rd: dan boleh pula dilakukan bila-bila masa saja. (anytime...) Senang cakap; dengan tidak mengugat sebarang aktiviti atau pekerjaan lain yang ada.

Contoh: kalau gaji bulanan anda bekerja dengan firma #c adalah maka + kepadanya sebagai ekstra; macam tu saja! Seumpama setiap bulan anda terima sedekah, tiada terikat, tiada tergugat - selepas setting kewangan yang bakal saya berikan ini; anda buat.

Info: mr.B terdiri dari maksud 'Businessman' atau Boss. Foto itu mengambarkan diri saya yang sebenar. Minta maaf: bukan berlagak tetapi begitulah style saya semasa tak ada duit, dan juga semasa ADA. Tiada lakonan. By the way; halatuju mouse ke setiap gambar kerana kemungkinan terdapat maklumat disebaliknya. (not the other b, please.)

Kewangan? Duit? Pendapatan? Money? Yes...Itulah sebabnya. Saya faham sangat dengan perkataan itu, serta makna yang di-'tanggung'-nya. Kalau anda perasan; ada 3 perkara yang tidak mungkin akan padam untuk selama-lamanya di muka bumi ini iaitu: kewangan, kesihatan dan kecantikan. Kewangan sentiasa berada di hadapan sebab ia berupaya menghasilkan kesihatan dan kecantikan. Kesihatan dan Kecantikan pula, akan memberi peluang lebih cerah bagi seseorang menraih wang. Begitulah seterusnya kitaran pusingan kehidupan seharian.

Juga; tak kira dalam apa jua situasi manusia itu, bila sebut saja pasal duit, rata-rata semuanya akan kata 'NAK'. Akan terbit rasa tertarik ingin memilikinya bila terdengar perkataan itu. (Kita tak perlulah membuang masa berdebat contoh seperti; "eleh, budak kecik yang tak tau benda pun nak juga ke?" - atau perkara-perkara yang membuatkan seseorang tu tak nak. Kita serius di sini. Ok?) Dan di sini, adalah tempat yang paling sesuai membincangkan tentang duit, kewangan dan kemudian cara bagi menghasilkannya! Seperti pokok yang tumbuh kuat beserta akar yang kukuh. Hasil tumbuhan yang subur menghijau. Daun dan buahnya diibaratkan duit dan emas. Dan yang menariknya: ia kekal untuk jangka waktu yang lama, serta berterusan! Cara yang bakal anda pelajari akan menghasilkan pendapatan berterusan dan stabil; sekaligus menerbitkan rasa selamat dan berkeyakinan dalam kehidupan. Itulah realiti status kewangan yang semua orang inginkan. (Hasil yang haram seumpama tumbuhan rosak - sama macam wang. Kalau ia dari sumber tak elok, cepat betul habis serta merosakkan jiwa.)

Penipuan di internet datang dalam pelbagai bentuk. Lebih merbahaya lagi; mereka yang pada asalnya bukan seorang penipu, (serta mempunyai ramai kenalan dan dikenali jujur) kemudiannya secara diam-diam boleh bertukar menjadi penipu!... - akibat dari pengaruh wang ringgit. Bayangkan betapa banyaknya tertipu dalam keadaan tidak sedar! Jangan nak marah baca pernyataan ni sebab sesiapa saja boleh terpengaruh dengan 'kuasa duit'. Oleh itu, kalau anda mahu selamat, mahu masa dan wang tidak sia-sia terbazir apabila melibatkan diri dengan perniagaan internet, maka:

memiliki pendapatan lumayanPerhatian: BACA penerangan di website ini dengan teliti. Berulang-ulang kali pun tak apa asalkan anda: FAHAM.

Anda mahukan pendapatan RM3,000 atau lebih sebulan secara stabil? Kalau YA - anda mestilah sanggup mempelajari caranya. Banyak peniaga apabila berjaya buat duit di internet, tiba-tiba terdetik hati nak ajar orang lain bagaimana nak buat. Dia sangka; kerana dia tahu dan berjaya, maka dia tahu juga bagaimana nak tunjuk-ajar orang lain supaya berjaya. Tanggapan ini SILAP. Perasaan 'excited' (ghairah) nak ajar orang lain dengan mengeluarkan ebook sendiri mahupun menganjurkan seminar bagi tujuan tersebut - melahirkan hasil tergopoh-gapah tiada berkualiti. Tugas mengajar bukan tugasan yang semua orang boleh buat, sekalipun dia sudah terbukti berjaya di bidang tersebut. Itulah sebabnya golongan 'Guru' dan 'Pendidik' diwujudkan. Mereka ini diberi pengajian bertahun-tahun bagaimana untuk mendalami ilmu 'menyampaikan pengajaran'. So; harap anda tidak lekas terpengaruh mahu membeli sesebuah produk yang dikarang oleh usahawan yang terbukti berjaya dibidang tersebut. Usahawan patut sedar bidang mereka adalah 'Usahawan / Peniaga' - bukan Pengajar.

Bila perkara ini terjadi, anda akan beralih ke produk-produk lain pula lalu mengakibatkan pembaziran.

di sini saya akan berusaha sedaya-upaya memberi penerangan sebaik mungkin supaya anda FAHAM. (Kritikal tu.) Dan saya JAMIN: akan SERIUS mengenai bagaimana untuk membantu anda mencapai kewangan yang diimpikan (diperlukan) dengan cara yang bersih, cepat dan amanah. (Dan sudah tentu: banyak.) TERSUSUN, kemas. Langkah demi langkah yang mudah diikuti dengan sistematik. Jangan takut dengan perkara-perkara susah tentang komputer sebab saya TAHU bagaimana nak tukar dan jadikan ia senang untuk anda. Anda akan dilengkapi dengan skill professional bagi mengetahui selok-belok melakukan perniagaan di internet - di mana pengetahuan ini seterusnya boleh di-aplikasi-kan kepada apa jua perniagaan yang ada. Saya mampu janjikan ini kepada anda adalah kerana adrs.com.my mengambil masa tidak kurang dari 12 tahun untuk dicipta! Seterusnya benar-benar terhasil untuk dilancarkan.

carta report
bukan boleh dicipta senang-senang macam tu saja.

Ia memerlukan kajian teliti beserta daya ketahanan mental yang 'lasak'. Di internet, ramai mengaku berjaya sebab hampir semuanya yang mengaku itu; menyorok di sebalik website mereka. Berselindung di sebalik foto-foto 'gandingan bersama rakan-rakan'. (Yang diambil dalam suasana meriah.) Kalau betullah ramai yang senang-senang berjaya, mengapa ramai sangat yang takut nak isi borang di internet? Tak habis-habis kedengaran statement kecewa dengan tahap perkembangan para Malaysian di bidang perniagaan (kewangan)? Awas. Begitu banyak lakonan dan anda dinasihatkan agar 'belajar' mengenalinya kalau anda serius mahu berjaya.

Renungan sejenak: Bersendirian pada tahap permulaan adalah sebab kefahaman lebih mudah meresap. Bila bergaul dengan komuniti (nanti), anda tidak akan mudah 'goyah' apabila pihak lain cuba mempengaruhi.

Info: Apple terus bertahan dan stabil terus-menerus, sehingga kini - menandakan pengasas memiliki pengetahuan expert di bidang kewangan serta mengendalikannya dengan cara cukup berkesan bagi memampukan ia bertahan lama.

teknik kewangan Buat yang jenis aktif berkomuniti, akan mempunyai kelebihan berdikari, kebal terhadap sebarang ancaman kejatuhan. Sebab andaikata komuniti 'memulau'-kan anda, anda masih mampu berdiri tegak kerana mempunyai senjata bergerak solo (iaitu teknik kewangan adrs ini), menraih pendapatan purata RM300 - RM600 bulanan; tanpa perlu bergantung harap kepada sesiapa pun. Atau anda boleh implementasi teknik ini kepada perniagaan anda yang sedia ada; bagi meraih pendapatan-extra atau melipat-gandakan keuntungan; bergantung pada tahap kemahiran anda mempelajari teknik ini. Semakin pandai anda menguasainya, semakin rancak' pengaliran wang masuk seharian. Ia akan menjadi sebuah pertahanan yang akan melindungi anda dari 'merundum' akibat krisis kewangan. Dan sebagai senjata kalau digunakan, akan menumpaskan banyak lawan (termasuk saingan). Sungguh: ini adalah sebuah teknik powerful yang banyak manfaatnya dan ter-amat-lah rugi kalau melepaskan peluang memilikinya begitu saja.

Ini adalah di antara fakta kukuh mengapa anda perlu memberi perhatian terhadap

kerja dari rumahOppss!..Sebelum tu nak confirm-kan: kalau anda jenis yg terasa sebulan tu sikit (atau tak memadai), dan lebih rela dibuai angan-angan oleh website yang menjanjikan puluhan ribu sebulan mahupun RM6,000 - RM9,000 seminggu dan kemudian sampai bila-bila pun takkan dapat memilikinya, maka anda dipersilakan pergi (kepada website-website tersebut). Saya takkan menghalang. Sebab saya tidak mahu menjanjikan sesuatu yang tidak mampu saya kotakan.cara membuat duit sampingan Seperti yang saya kata (tegaskan): saya serius akan mengajar anda berbisnes secara pro dan kemudian menerima income mengikut kadar kemampuan. Saya jenis orang yang sedaya-upaya berpegang pada kata-kata (I'm a man of my word). Sudah tentu anda boleh memiliki RM100,000 sekalipun tetapi kalau RM1,000 sebulan pun anda tak tahu nak buat, macam mana? Logik la sikit. Jadi: . Step by step. Ok?

Aktiviti Merbahaya Online!

Selama ini, kalau anda ter-jumpa website yang bakal mengajar buat duit, kebanyakannya bermula dengan 'intro' - membuat pengakuan tak tahu benda dan kemudian tiba-tiba dengan pantasnya buat income beribu sebulan, mahupun seminggu berpandukan sebuah sistem rahsia! (selalunya la...) Oleh itu, ingin saya inform bahawasanya di sini bukan tempat orang yang tak tahu benda dan kemudian dengan ajaibnya jadi kaya raya sekelip mata. Ye, saya faham tujuan pengakuan jenis tu dibuat adalah untuk menunjukkan mereka orang biasa pun boleh capai kemewahan mengunakan sistem terbabit tetapi kalau diperhatikan betul-betul, tentu anda akhirnya perasan bahawasanya website mereka ni memang cikai gila, teruk dan tidak profesional. Kebanyakkannya ditulis dengan 'font' (huruf) besar sebagai tajuk dan jumlah $$$ dijelaskan berulang-ulang kali supaya mata pembaca terpukau. Saya sudah kaji semuanya dan bagi saya, cukup setakat ini saya melanggan dan mengkaji produk-produk jenis ini ataupun yang seangkatan dengannya. Dan juga; website begini tumbuh bagaikan cendawan lepas hujan dan tahap kekalnya pun macam...ya; cendawan. Selepas beberapa ketika, ia hilang entah ke mana! Ada juga yang masih kekal - sebab pasaran individu yang enggan menerima kenyataan akan sentiasa ada. Jenis yang teringin sangat nak tahu (walaupun dah baca komen negatif).

Peringatan: saya tak salahkan golongan ini sebab saya sendiri pernah melaluinya. Kadang-kala sifat curiosity (syak wasangka nak tahu) akan mendorong seseorang itu terlalu kuat sehingga tak berdaya nak diatasi.

Maka dengan pernyataan ini, anda boleh pilih sendiri:.

  • a) tinggalkan website ini dan belanjakan (bazirkan) duit untuk cuba produk-produk lain yang menjanjikan kehangatan mendapat wang pantas ATAU:

  • b) dengar cakap saya ni yang telah mencuba hampir SEGALAnya dan dapatkan wang dengan cara yang betul, tepat dan berterusan. (Kalau RM60 - RM90 sehari pun, buat permulaan; siapa nak bagi?)

Info: 'cikai giler' - website pun semacam, mampu ke nak janjikan pelanggan beribu-ribu RM seminggu?

PRA-SEJARAH KEADAAN SAYA DI PERMULAAN REVOLUSI INTERNET

Saya juga individu biasa seperti anda suatu ketika dahulu yang tiada pengalaman, buntu dan TAKUT dengan sebarang urusan di internet. Malahan, oleh kerana ketidak-yakinan diri sendiri, saya pernah meminta tolong budak umur 16 tahun (yang saya kira mahir) untuk melakukan urusan di internet bagi pihak saya. Bayangkan betapa tidak konfidennya saya ketika baru nak start dulu. Saya takut apa jua urusan pembayaran akan hilang kalau buat sendiri.

Apa yang ingin saya sampaikan sebenarnya adalah: tak ada apa jua sistem, kaedah, program atau produk yang mampu untuk tolong saya untuk berdiri di atas kaki sendiri, melainkan sesuatu yang betul-betul bagus sehingga berupaya untuk mengajar seseorang yang 'buta huruf' (bodoh) jadi pandai. Jangan tersilap: cikgu yang pandai belum tentu dapat mengajar dan menukar anak murid yang lembab jadi cergas. Malahan; cikgu yang pandailah yang sepatutnya ditakuti. Sebab dia akan mengajar begitu 'laju' sampai tak sedar orang yang diajarnya tak pandai macam dia. Serupa macam pelbagai tawaran yang anda jumpa di internet ketika ini. Semuanya mudah bagai nak rak tu berdasarkan 'sangkaan' dia, BUKAN berdasarkan 90% rakyat Malaysia yang pegang keyboard pun tak tahu! (Keyboard tu apa hah?)

cara buat duit dari rumahTahukah anda untuk mencari seseorang yang betul-betul mampu mengajar adalah sesuatu yang sukar? Dan kalau anda jenis yang teruk sangat tahap keyakinan diri, maka anda bukan sekadar perlukan pelajaran, malah Maka keadaan kini jadi bertambah susah sebab nak kena cari seseorang yang berupaya memberi Pengajaran + Bimbingan; 2 sekali. Di sinilah datangnya keistimewaan Teknik Kewangan Terunggul - sebab kalau sampai ke tahap kronik macam saya pun ia dapat tolong, saya yakin sesiapa saja mampu berjaya melaluinya. (Saya gelar ia 'unggul' sebab ia benar-benar membuatkan saya kukuh berada di landasan yang betul - stabil.) Satu lagi, saya akui; dahulu saya memang tak tahu benda tetapi sekarang tidak lagi. Saya tak mahu beritahu anda sebagaimana mereka yang lain beritahu iaitu: bodoh bendul pun boleh buat, takkan anda tak boleh? Kebanyakkan mereka itu tergesa-gesa melakukannya pantas, tergesa-gesa beritahu anda mereka boleh, terkelam-kabut promosi itu ini tetapi BUKAN saya. Saya telah mengkaji, buat dan bina bertahun-tahun lamanya, kemudian baru saya berani muncul ketika ini; kepada umum untuk beritahu dan dedahkan segala-galanya. Saya sudah mendalami sehingga ke akar umbi, jauh, terbenam ke sudut paling dalam dan kemudian timbul untuk beritahu bagaimana anda boleh buang serta elakkan 90% perkara tidak perlu bagi mencapai kejayaan.

90% itu meliputi masa, tenaga, wang ringgit, kebahagiaan, kesihatan dan tekanan mental yang boleh anda selamatkan setelah memberi perhatian kepada apa yang mahu saya sampaikan ini. Saya telah terbenam dan terkorban 90% itu tanpa apa-apa hasil. Adakah anda juga mahu begitu? Saya pasti tidak. Dengan itu, banyak masa dan wang boleh anda selamatkan dengan mengelak dari melakukan 90% perkara yang tidak berfaedah dan merbahaya itu. Kalau mengikut perkiraan, lebih kurang RM39,000 boleh diselamatkan kerana ia bukan saja meliputi pembaziran masa berharga yang dah sah tidak boleh dibeli semula malahan: tekanan mental dan kesihatan turut sama terlibat. (yang memungkinkan anda membelanjakan kos yang mahal bagi mengubatinya!) Duit habis tapi aper pun tak nampak! So, macam mana?

*Pembaziran lain seperti: serahkan ke sana-sini membuta-tuli, bagi sana, bagi sini, termakan janji itu, tertelan janji ini, bayar benda-benda yang sepatutnya separuh saja harga, website mahal yang rupa-rupanya boleh dapat murah, software yang kononnya power, tapi lepas tu langsung tak tau guna dan macam-macam lagi sedar-sedar rasa lagi baik kalau duit sebanyak tu disedekahkan buat amal jariah. Menyesal.

Info: SEMINAR? Seminar nar nar nar? Masa saya terbenam dulu, tak ada satu seminar pun yang mampu memberikan saya sinar...apatah lagi harapan!

carta kewangan $1000,000,000. = $1 Billion Dollar.

gergasi internetPenting untuk anda ketahui; di dunia internet terdapat 'Gergasi' yang bukan lagi sekadar mengaut keuntungan berbillion dollar, malahan sudah membina empayar kukuh mereka. Tak banyak. Jumlah mereka ini boleh dibilang dengan jari. Melihat logo-logo tersebut, memang tak syak lagi; mereka ini adalah kuasa besar yang bertapak kukuh di internet. (Dak, jangan risau. Saya bukan nak suruh anda jadi besar sangat macam mereka. Cuma nak buat contoh. Rileks, bertenang.) Persamaan yang dimiliki mereka ini sehingga berjaya sampai ke tahap itu; adalah kerana mempunyai sistem yang betul dan kukuh. Kemudian, mereka ada 'sesuatu' untuk diniagakan - mengunakan sistem yang betul dan kukuh itu. Itu saja. Tanpanya, tak mungkin mereka atau sesiapa saja akan berjaya. Dengan pernyataan ringkas ini saya harap anda faham: tak usah berangan-angan nak jadi kaya kalau diri diselubungi oleh sistem dan perancangan yang salah. Mudah saja nak faham. Buat le macam mana pun; kalau semuanya berterabur dan huru-hara, memang sampai bila-bila pun anda takkan berjaya. Angan-angan akan terus kekal sebagai angan-angan, hancur berderai bagaikan debu berterbangan cukup dengan satu hembusan sahaja.

Info: di antara mereka, ada juga yang bukan kerana bisnes atau keuntungan semata-mata, tetapi tetap berkuasa dan kuat sebagaimana yang ye. Salah satu adalah Komuniti PHP MySql - walaupun 99% free, namun kewujudan mereka telah memberi sumbangan besar di sektor keuntungan melibatkan 'Dynamic Programming'. Dengan cara membenarkan orang-ramai mengunakan code (kod) mereka, sektor programming mencapai keuntungan pesat tanpa berkesudahan. php mysql communityBuku, software, servis yang berkaitan PHP sentiasa terhangat di pasaran. (Harap maklum bahawa coding PHP mempunyai standard / class yang tinggi.) Oleh kerana ke-free-annya, programmer dari seluruh dunia berpeluang turut serta dalam pembikinan. Mana-mana kesilapan / kerosakan, akan cepat dikesan, ditapis dan seterusnya diperbaiki. Dalam pengertian antarabangsa: rapid developement. (Website adrs.com.my ini di-powered-kan oleh PHP.)

Berbeza dengan yang berbayar (serta mahal harganya!) iaitu ASP (Microsoft) dan Coldfusion (Adobe); di mana struktur pembikinan adalah di dalam kelompok para pekerja syarikat terbabit sahaja. Tiada campur tangan dari pihak luar. Tak adanya ASP dan Coldfusion tu lebih bagus dari PHP. Tak usah dengar le metos (dongeng) kalau ada yang kata ye...Yang buat dua tu bagus sebab Microsoft dan Adobe mampu nak biayai berapa saja kos promosi dan maintenance dia. Dan jangan tak tahu pulak: Microsoft dan Adobe bukan calang-calang punya bisnes (empayar). Disebabkan nama mereka yang gah tu yang membuatkan ASP dan Coldfusion bertahan. Akhir sekali perlu anda tahu: 3 tu adalah bahasa programming paling terkenal di antara semua yang ada:

i. PHP - 65%       ii. ASP - 25%       iii. Coldfusion - 10% (paling mahal)

Fungsi ketiga-tiga ni sama saja. Statistik menunjukkan pengaruh pengunaan bagi setiap coding. Cukup le setakat ni pasal mereka; saya tak mau lari topik pulak...- (oh yes; saya boleh terangkan sampai habis kalau anda nak tau!)

(Berpandukan logo-logo itu juga; anda tahu bahawa saya membuat 'homework' (kajian) saya dengan mendalam.) Maaf; kalau terasa penerangan saya agak panjang lebar. Saya sekadar nak hapuskan perasaan ragu-ragu anda terhadap saya. Kalau situasi ini masih wujud di antara anda dan saya, maka akan jadi susah untuk kita teruskan dengan selesa. Dengan pelbagai spekulasi, pembohongan dan promosi 'gila' yang semakin menjadi-jadi di internet ketika ini, saya mahu pertahankan hak saya; dan juga sebagai jaminan supaya anda yakin - kita sekarang sedang berbicara secara pro di sini. Bukan sembang kosong tak berfaedah.

adobe businessman

adobe.com Info: icon berbaris tersebut adalah produk (software) milik Billionwan Adobe. Setiap bisnesman kategori ini (yg memiliki empayar), mesti pernah menghadapi 'peperangan' yang digelar 'war of the internet'. Peperangan Adobe suatu ketika dahulu adalah dengan company Macromedia. Masa tu, Adobe hanya memiliki software Photoshop sebagai senjata paling popular, vs (bertarung dengan) software Flash dan Dreamweaver milik Macromedia. Tujuan peperangan ini adalah bagi 'mensatu'-kan kombinasi software ranking top #1 iaitu: Photoshop (graphic design), Flash (animasi 2D) dan Dreamweaver (web design). Dalam masa yang sama bertujuan membuktikan: Bidang Graphic Design sendirian mampu mengalahkan bidang Animasi 2D Internet dan Web Design (termasuk juga bidang Coding). Ini kerana grafik ialah sesuatu berkenaan gambar, di mana kita selalu memberi perhatian terhadap gambar terlebih dulu berbanding selainnya. Kesudahan ialah Adobe menumpaskan Macromedia, seterusnya membalut software Flash dan Dreamweaver dengan 'Layout' cantik berasaskan Photoshop. Adobe kekal sebagai Billionnaire berstatus selesa tanpa pencabar. Biarpun banyak software lain berasaskan grafik, animasi dan web design, namun tidak dapat menandingi 'standard' serta reputasi milik Adobe.com.bill gates

Berbeza dengan Google dan Facebook, di mana mereka ini sentiasa berperang bagi mempertahankan hak masing-masing. Contoh: kehadiran Facebook di Malaysia meraih populariti kencang sehingga menggugat keududukan Google yang sebelum itu selesa. Terkini adalah Google dan Facebook menandatangani perjanjian damai - bertujuan menamatkan krisis peperangan. Walaupun begitu, Google dan Facebook sentiasa berperang di belakang tadbir (cuma kita tak nampak dan sedar saja).

iklan kejap - makna: 'War of the Internet' lines

Note: Macromedia inc. merupakan syarikat yang kuat - di mana software Flash dan Dreamweaver nya menduduki ranking #1. Ia menjadi pilihan utama sebagai bidang Animasi 2D internet dan Web Design. Melangkau menjadi pilihan universiti-universiti 'ada nama' utk para pelajar mereka - menjadikan 'graduation' (diploma & ijazah) mereka berkualiti dan mudah diterima bekerja. Reputasi Macromedia sangat kukuh (strong) sehingga mulut asyik selesa menyebut 'Macromedia' terlebih dahulu sebelum menyebut Flash dan Dreamweaver (menjadikan ia Macromedia Flash & Macromedia Dreamweaver). Ini juga menunjukkan pengaruh Macromedia ketika itu sangat kuat, kerana para designer suka menyebutnya.

macromedia Adobe melancarkan serangan setelah membuat perancangan rapi dengan menyediakan beberapa back-up plan di belakang senjata utama nya Photoshop (yg juga ketika itu meraih nama, ranking #1). Salah satu punca kemenangan Adobe ialah kerana krew-krew Adobe berjaya meyakinkan mereka yang terlibat (individu berkuasa) - dengan kecantikan Graphic Design yang bakal membaluti software coding Flash dan Dreamweaver milik Macromedia itu. Macromedia ada program graphic nya tersendiri (Freehand & Fireworks), tetapi 'senang2' dipukul kelancaran serta kecanggihan program milik Photoshop. Pihak2 berkuasa terlibat akhirnya tertarik dengan cadangan Adobe iaitu: masyarakat ingin melihat program Flash dan Dreamweaver kesayangan mereka 'complete' (lengkap) disambung dengan kecantikan luaran, setelah 'kesihatan dalamannya' (code-code) - sudah pun boleh dikatakan memuaskan. Kehadiran Adobe Photoshop diibarat takdir penamat yg tidak dapat dielak Macromedia. Ditambah pula dengan pengurusan (kewangan) syarikat Adobe yang maju, stabil dengan perancangan masa depan yang pasti, semua terlibat bersepakat memihak kepada Adobe untuk melancarkan misi ambik alih terhadap Macromedia tanpa kompromi.

lines   boleh pintas bab ni kalau anda jenis nak cepat. (malas baca.)

Memperyakinkan Realiti - Belum Habis Lagi

lawyer Biar saya beritahu: Penting buat anda untuk memahami dengan jelas mengenai apa urusan yang kita perbincangkan di sini. Ini bukan sekadar urusan jual beli dan kemudian selesai. Bagi saya; saya mempertaruhkan reputasi saya di sini. Andaikata saya menyerahkan sesuatu yang 'tak elok' kepada anda, maka sama seperti saya memburukkan nama sendiri. Dan bila nama saya buruk, tiada guna segala pengetahuan dan skill profesional yang saya miliki. Bayangkan situasi begini:

Anda memerlukan seorang 'Lawyer' (Peguam) bagi mewakili kes anda di mana segala macam bukti kesalahan menuju kepada anda, tetapi kepastiannya (mengikut kenyataan anda;) anda TIDAK bersalah.

  1. Adakah anda akan mengupah seorang peguam yang akan beritahu: dia tahu bagaimana nak bantu tetapi; tak beritahu macam mana (membiarkan anda dalam situasi tertanya-tanya bercampur resah sebab dah BAYAR dia mahal, termasuk masa depan anda dipertaruhkan!) ATAU

  2. peguam yang ternyata profesional, seterusnya bekerjasama dengan anda sebaik mungkin, melayan anda seperti seorang klien sebenar dan kemudian menunjukkan BUKTI dengan jelas BAGAIMANA anda boleh bebas dari tuduhan bersalah tersebut?

Ini adalah fakta yang perlu anda renungi kerana ia adalah penentuan sama ada anda benar-benar berjaya atau hanya berjaya dibuai angan-angan...Ambil masa, fikirkan dengan tenang. Cuma situasinya sekarang, saya sedang berbincang soal perniagaan internet dengan anda. Jadi; saya nak biarkan anda tentukan sendiri: adakah saya orang yang sesuai untuk tugasan menjadikan anda berjaya di bidang ini? Jadi, perhatikan baik-baik sebab saya tiada apa yang nak disembunyikan. Walaupun bidang internet ini LUAS dan saya akui saya tidak tahu semua TETAPI; Ini bidang saya, dan apa yang bakal saya ajar; cukup bagi membuakan anda berdiri kukuh dengan status kewangan yang stabil. Bukan angan-angan. Bukan perkara budak-budak seronok gitu-gitu. Kita sedang berurusan mengenai kewangan dan perkara ini bukan main-main. Harap perhatian serius sebab kalau perasaan anda di isi dengan keraguan atau anda masih ditahap merasakan memiliki pendapatan stabil belum cukup penting, maka sekali lagi dipersilakan untuk melangkah pergi. Datang semula kalau anda sudah cukup bersedia (mahupun sudah serik terkena, tertipu dan terkecewa oleh pihak lain.)

Sebelum meneruskan dengan lebih lanjut, kita 'berehat' sebentar dengan meneliti bukti pendapatan serta kewangan yang telah saya perolehi akibat dari menjalankan sistem yang betul dan terancang.

pengaliran duit masuk

Ye. Sama saja. Mungkin itu yang sedang anda fikirkan apabila melihat gambar ini. Tetapi anda harus ingat: kebanyakkan mereka itu menayangkan gambar yang boleh diubah suai melalui sistem komputer. Satu contoh kita ambil: penyata (statement) bank yang dipapar melalui skrin apabila seseorang itu 'login' (daftar masuk) ke akaun bank miliknya. Dan penyata itu boleh diubah mengunakan hasil kreativiti oleh seorang profesionalis bagi mengaburi pemandangan mata. Bezanya dengan gambar yang saya papar di sini adalah: ia adalah slip bank yang betul, boleh pegang dan 'rasa'. Penyata-penyata ini saya perolehi setiap hari bagi memantau aktiviti kewangan bisnes saya. Tiada apa-apa penipuan atau pengubahsuaian di sini.

pengaliran duit masuk

Gambar tersebut memberi pelbagai reaksi kepada para pelihat-nya. Tapi yang pastinya: bukan calang-calang orang boleh memiliki gambar seperti itu dan kemudian ditayangkan kepada umum. Saya mempunyai terlalu banyak slip penyata menunjukkan aktiviti kewangan masuk sampaikan kalau anda berada di sini dengan saya, anda boleh lihat ia berterabur di sekitaran lantai rumah saya. Saya nak beritahu anda ini: saya tak perlukan penyata-penyata tersebut sebab saya boleh 'pantau' aktiviti kewangan melalui sistem online tetapi saya buat jugak sebab saya nak buktikan kepada anda bahawa apa yang saya cakap adalah 'REAL'. Saya juga mempunyai akaun yang dikhaskan untuk 'duit masuk' sahaja (Cimb, ASB dan Public).

pengaliran duit masuk

Info: Di akaun ini terdapat aktiviti keluar masuk sebab saya jenis menyimpan. Ada ketika saya akan keluarkan suatu jumlah untuk di'transfer' ke dalam akaun ASB - lebih elok begini sebab kalau duit sentiasa ada di tangan, kadang-kala boleh terjebak dengan sikap boros atau membazir. (Saya akan tunjuk bukti akaun ASB pula nanti. Sabar.) Lain-lain aktiviti pengeluaran adalah untuk perbelanjaan harian. Tapi pokok pangkalnya: anda boleh saksikan sendiri pengaliran wang masuk tak pernah berhenti. Ia akan terus masuk dan masuk dengan penuh keselesaan. (pic. di bawah pula menunjukkan rupa dalaman akaun OnLine - maybank.)

akaun mb online

Perhatian: beberapa tanda (bukti) mengesahkan statement maybank ini tulen - bar warna kuning bahagian atas & line dot dot dot di bawah; dengan pengetahuan ini, anda boleh prihatin untuk membezakan mana satu palsu, mana satu benar. (sebelum terpengaruh dengan mana-mana tawaran lain yang turut sama menayang statement bank sebagai umpan mengena. Tentu ada sedikit detail di mana-mana mereka ter-miss.

Kadang-kala, kawan-kawan yang datang jadi 'ghairah' mengutip silp-slip tersebut dan membelek-beleknya kerana kagum. Saya sudah jadi begitu pemalas sampai saya tak kisah orang boleh tengok status kewangan saya. Masalah bagi orang macam saya ni pula; terpaksa berlawan dengan perasaan supaya berdisplin, jangan sampai ramai orang tahu saya ni jenis berduit sebab tangan yang menadah terlalu banyak sangat berbanding tangan yang tidak. Bukan bermakna saya kedekut, tetapi seperti yang saya cakap: kita mesti berpegang kepada sistem yang betul dan kukuh supaya tidak tersangkut di tengah jalan. Kalau kita leka dan mula membazir, apa guna hasil usaha berada di jalan yang betul? Ingat: menghabiskannya lebih senang berbanding mendapatkannya.

carta kewanganHasil pendapatan tersebut:

BUKAN Skim Piramid atau Cepat Kaya BUKAN MLM (Multi-Level-Marketing)
BUKAN Email Forwarding atau Surat Berantai BUKAN Perkongsian Bersama atau Dana Ehsan
BUKAN Program Buat Duit dengan SMS BUKAN Work At Home Mom atau FOREX Trading
BUKAN Adsense atau klik-klik iklan BUKAN cipta ebook lepas tu jual
BUKAN buat duit dengan Bloging BUKAN PLR, PRR atau MRR (Resell Rights)

frust gilerSenang cakap; BUKAN semualah!... atau apa jua yang akan membiarkan anda tersasar tanpa arah tujuan mahupun mendengar 'Heh, heh' sebaik saja selepas membeli produk mereka! (Huh!...Jahat betui diaorang tu. Cuma kadang-kala kita tak berani nak tegur sebab mengenangkan - siapalah aku ini di dunia internet?...Walaupun dia tu jahat (tapi bertopengkan baik), dia dah kaut keuntungan. AKU??)

penipu hanya layak ditembakBayangkan kalau anda sedang berada dalam situasi tak ada kerja, risau masa depan tak tentu arah mahupun resah tak berduit...Lepas tu bila mencuba semua tawaran menjanjikan anda buat duit serta-merta, hanya untuk mengetahui semua tawaran tu dicipta oleh mereka yang juga turut sama resah; sama macam anda - bezanya mereka tidak lagi; sebab mereka telah pun mencipta suatu produk, membuat tawaran kaw! kaw! dan kemudian menjualkannya kepada orang-ramai (termasuk anda), supaya mereka tidak berada dalam situasi resah tak berduit tu lama-lama... "Pheww!!..Lega!" - (kata mereka dalam hati.) Mencipta sesuatu produk dalam keadaan resah (+ kelam-kabut) pasti tidak akan menghasilkan sebarang kualiti.

Atau juga; dicipta oleh mereka yang 'slow' - yang tidak memahami betapa resah dan perlunya anda memiliki pendapatan stabil secepat mungkin. Apa yang selalu mereka buat adalah muncul sana-sini memaparkan kisah kejayaan bersama sokongan para pelanggan mereka yang hanya pandai menekan button Ada juga yang bergolek-golek atas pentas memberi seminar dan ADA JUGA yang mengajar tergagap-gagap bukan kerana tak reti; tapi kerana berhati-hati supaya tak terdedah rahsia bagaimana dia sebenarnya membuat duit di internet! Dapat tangkap fenomena ni?...(Pejamkan mata dan bayangkan. Insyaallah dapat jawapan!)

Banyak betul perkataan merah dalam website ni. Sebab sudah terlalu banyak sangat mereka yang tak jujur muncul sejak akhir zaman ni. Bila dah jadi macam tu, memang tepatlah tiba-tiba website ini muncul untuk menjelaskan segalanya. (Sebab kalau dah sampai ke tahap SEMUA perkataan dan ayat jadi merah, maka sudah terlambat untuk sebarang pembetulan.)

product launchwarning product Jangan Biarkan Website Jana RM8,000 dalam masa 4 hari atau 5 angka seminggu Mengugat Mental Anda!

Biar saya jelaskan di sini. Sekali-sekala akan terdapat 'Product Launching' yang membariskan nama-nama mereka yang mampu menjana sebanyak itu dalam masa yang singkat. Mari kita selidiki dengan mendalam mengenai perkara tersebut:

  1. Pertama: akan adakah sebarang 'Product Launching' daripada anda dalam masa terdekat ini?? Dengar sini: kita sekarang ni membicarakan tentang ANDA membuat duit (serta memiliki pendapatan stabil), BUKAN diaorang! Sedar, ok?

  2. product dilancar besar-besaranKedua: mana anda dapat tau tentang 'Product Launching' tersebut? 90% saya jamin: dari Internet Marketeer yang telah berjaya mahupun dari mereka yang mempunyai connection dengan pihak yang sudahpun berjaya. Katakanlah macam ni: adakah anda yang BUKAN sesiapa itu, cipta sesuatu produk dan kemudian meminta mereka tolong pasarkan buat anda, mereka nak buat? Entah berapa kali nak kena tapis produk ciptaan anda tu sebelum kemudiannya dihumban ke dalam Recycle Bin. Tak pun; takkan ada apa-apa produk sebab anda memang tak larat (atau tak reti) nak buat. Adakah anda merasai kata-kata saya ni suatu yang menyakitkan? Ketahuilah bahawasa realiti memang selalunya menyakitkan. Banyak peniaga mencipta kata-kata manis pujukan seperti fantasi anda terbaring melompat di atas gumpalan duit dengan senang-lenang sebaik saja menyertai atau membeli produk mereka - bertujuan mengelak daripada anda mengetahui realiti kesakitan bagaimana dengan sebetulnya untuk berjaya dalam soal kewangan. (Kalau bidang kewangan tu senang, kenapa banyak sangat kita jumpa orang tak berduit berbanding yang ye?)

  3. Ketiga: masalahnya sekarang, dalam keadaan tertekan, ingin segera selesaikan segala macam masalah kewangan (termasuk hutang) yang ada, ada ke masa anda nak bina 'keluarga bahagia' macam mereka tu semua? - mencipta persahabatan, berchit-chat chit-chat, bercampur-gaul perkenalkan diri dengan harapan mendapat tempat bagi 'Produk Launching' yang bakal anda cipta nanti (ye la tu...) ANDA MAHU SEKARANG! Tahukah anda bahawa saya pernah di reject oleh mereka yang popular suatu ketika dahulu dengan alasan Product Launching saya nanti bakal menganggu pelanggan-pelanggan dalam list mereka? Saya meminta jasa dan pertolongan bukan kerana mengemis, tetapi kerana itulah yang mereka janjikan pada saya! Dan apabila sudah bertukus-lumus saya siapkan produk dan kemudian menuntut janji; senang-senang saja di reject...Anda mahu perkara itu berlaku kepada anda?...Orang yang berkemahiran pun boleh mereka tolak begitu saja, apatah lagi anda??...(Kalau mereka terima anda; tak apa lah...Go on. Saya di sini untuk mereka yang masih bersusah hati, bersedih dan hilang arah tujuan. Sebab mereka yang hilang arah tujuan, LEBIH BANYAK dari mereka yang tak.)

  4. produk kena rejectKeempat: Ada juga mereka yang berjaya, memiliki pendapatan yang kencang; tetapi jiwa mereka kotor. Rasa bersalah menyelubungi mereka sebab mereka tahu poket dan akaun bank mereka kembung disebabkan AYAT-AYAT POWER mereka yang berjaya mengumpan ramai pembeli seperti anda yang masih tercari-cari arah tujuan. Dan mereka tak mampu nak berhenti sebab kalau berhenti, macam mana nak tengok segala RM tu mencurah-curah masuk seperti selalu? Sedih, tetapi begitulah fenomena hari ini yang berlaku dihampir setiap sudut. Untuk mencari mereka yang benar-benar 'Ori' - yang mampu membimbing dengan sebenar-benarnya; bagaikan mencari seseorang berhati murni, penuh suci...(terlampau susah!)

  5. Terakhir: kebanyakan produk yang meriah di permulaan, tiba-tiba akan jadi suam dan seterusnya sejuk dengan cepat. 'Seumpama Cendawan yang tumbuh selepas hujan.' Kelebihan produk tersebut hanya pada 'Product Launching', di mana pada waktu itu ia dipasarkan secara besar-besaran (bagaikan hujan lebat) dan ramai tahu mengenainya. Selepas tu, ia akan terbenam kalah dengan produk-produk lain yang ada, mahupun yang bakal muncul di 'Product Launching' seterusnya...

Info: Product Launch tentang soal Kewangan seperti 'Bagaimana Saya Menjana RMXXXX Dalam masa Singkat' amat saya 'anti' sekali. Ini kerana tujuannya jelas: iaitu mengaut keuntungan sebanyak dan secepat mungkin dengan mempengaruhi orang-ramai melalui tajuk 'sensasi' tersebut. Kalau produk berkenaan penciptaan baru selain buat duit tak apa; sebab ia akan tergolong dalam salah satu cara promosi paling afdal - sah. (Contoh: memperkenalkan kedai komputer anda yang baru dibuka agar ramai mengetahuinya dan datang melawat dalam masa yang singkat.) Lebih lanjut tentang ini ada dalam ebook percuma adrs. Jadi; sila download dan baca terlebih dulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penafian - kalau anda jenis yang terasa nak protes.

Kesimpulannya di sini: kenyataan sebenar dalam mencari pendapatan: anda bersendirian...Perkara-perkara yang membolehkan anda memiliki pendapatan RM3,000 - RM6,000 sebulan banyak terletak dibahu anda sendiri. Yang lain tu hanya sekadar membantu. Kalau pengetahuan anda zero #0, tidak akan ada sesiapa yang mampu / boleh / mahu menolong anda. Jangan lekas tercungap-cungap dengan promosi 'ribu-riban' kalau diri sendiri tak ada pengetahuan yang 'solid' mengenai apa pun. Namun jangan risau, jika anda terdiri dari mereka yang masih susah hati, tak menjumpai seseorang yang betul-betul mampu membimbing anda memiliki pendapatan stabil (mahupun bisnes steady), saya di sini untuk membantu.

- Membezakan yang Amatur dan Tidak

carta kewanganadrs.com.my website Penyelamat Mereka yang Memilih Jalan Hidup Berdikari dan Bersendirian - kerana percaya banyak perkara sebenarnya lebih bagus keputusannya kalau BUKTI dilihat mata Sendiri.

cara membuat website professionalcara membuat website professionalSeterusnya saya nak anda perhatikan website my ini. Ambil masa perhati betul-betul segenap sudut (gambar, grafik, susunan, penulisan serta sistem program) termasuk keseluruhan pembikinan website ini. Sila kaji betul-betul dan kemudian, bandingkan dengan mana-mana saja website lain yang ada. Adakah anda rasa website ini murahan? Murah ke website adrs ni? Ni cakap real punya nih...Tak ada pusing-pusing. Kalau nak lebih kepastian, sila kontek syarikat pakar dalam urusan pembikinan website dan minta mereka hasilkan website sebegini untuk anda (kalau mereka boleh le...) Pertama; jangan terkejut kalau mereka bakal meminta RM$$$$ beribu. Dan katakanlah anda mampu untuk bayar jumlah mahal tu, maka jangan KECEWA kalau hasilnya nanti jauh ketinggalan dan tidak memuaskan hati. Pokok pangkalnya di sini - website yang sedang anda layari ini bukan senang nak dibuat dan bukan murah. Sekalipun anda berduit, bukan senang nak cari seseorang yang mampu menghasilkannya. Di sini menunjukkan saya mempunyai kredibiliti untuk mendapatkan sesuatu yang terbaik dan sangat mahal untuk dipersembahkan kepada anda. Dan juga; itu belum termasuk kos penulisan yang mahal tak terkata di sini. Kenapa saya cakap kos penulisan di sini mahal? Saya nak tanya: adakah setakat ni anda faham penerangan saya? Kalau anda faham, maka itulah dia...menghasilkan gaya penulisan yang teratur dan mudah faham bukan sesuatu yang murahan. Hasil penulisan yang boleh membuatkan orang mengantuk pun memakan kos ratusan hingga ke ribuan, apatah lagi penulisan yang benar-benar mampu meng-edukasi seseorang itu sehingga 'mampu buat'. Sekali lagi, kalau tak percaya, sila kontek mana-mana pihak yang menyediakan servis penulisan. Dan sekali lagi; jangan kecewa kalau hasil yang bakal dinikmati tidak seperti yang anda bayangkan.cara membuat website professional

carta kewanganKalau dah banyak duit, kenapa nak Perkenalkan ADRS,
-

Pasti ada seglintir bertanya dan mempersoalkan. Baiklah, ini jawapan paling munasabah saya ada:

bila masa saya cakap saya banyak duit? sudah terlalu lama saya mendiamkan diri dan membuat bisnes sendirian. Bertahun-tahun sehinggakan saya rasa bagaikan tak mungkin akan muncul memperkenalkan adrs. Saya tenggelam dengan urusan kesibukan berbisnes melayan setiap pelanggan yang mahukan servis saya sebaik mungkin. Baru saja saya nak merebahkan diri nak rileks, akan ada customer yang dah bank-in duit dan mahu urusan dijalankan segera.

Melalui pengalaman ini, saya dapati masih terlalu ramai yang tidak faham apa makna . Terlalu ramai juga yang tak tahu bagaimana nak buat pembelian walaupun panduan telah disediakan dengan jelas, tersusun langkah demi langkah. Ramai tak tahu dengan menekan 'button' di website, akan membawa mereka dari satu page ke satu page yang lain. Tak terbilang ramainya mengharapkan produk sampai di pintu rumah setelah membeli 'ebook' - kemudian salah faham mengatakan diri ditipu. Banyak yang mempunyai hati baik, jujur dan amanah, teringin nak berniaga tetapi menyediakan website di antara paling tak berkesan menarik perhatian customer. Saban hari saya kena melayan mesej pertanyaan serta memberi tunjuk ajar yang sama berulang-ulang kali. Lebih teruk lagi; ada yang mengadu ditipu oleh pihak tidak bertanggungjawab membuatkan kerugian beribu-ribu ringgit. Perhatian: banyak pihak yang tidak akan ter-agak-agak nak ambil kesempatan men-'cekau' duit orang kalau diberi peluang.

Oleh itu, saya membuat kesimpulan: agar mereka ini melengkapkan diri dengan ilmu pengetahuan berurusan di internet melalui sebuah 'portal' (adrs.com.my ini) - yang akan memberi tunjuk ajar lengkap sebaiknya. Mudah difahami serta straight to the point. Supaya mereka ini tidak lagi menjadi tak keruan serta mangsa apabila melakukan urusniaga di internet. Sebenarnya; saya menghargai para pelanggan saya semuanya. Kalau boleh, saya nak jawab setiap persoalan sebaiknya. Namun; kalau dah banyak sangat soalan serupa setiap hari nak kena layan, membuatkan prestasi bisnes saya: tergendala.

Perhatian: jangan salah anggap bahawa adrs.com.my ini tidak sesuai buat golongan pakar bila saya kata ia ditujukan kepada golongan tidak yakin. Maksud saya ialah: cara pengajaran adrs dibuat dengan begitu teliti sehingga menukarkan perkara-perkara susah; jadi senang difahami! Makna: ia sesuai untuk semua jenis orang.

Sepanjang tahun saya membuat duit berbisnes; saya telah berinteraksi dengan pelbagai-bagai ragam manusia yang tidak berkesudahan. Untuk menceritakan semua (atau tepat) mungkin sukar tetapi saya permudahkan dengan membuat sedikit kesimpulan golongan:

i. Jujur - 55%       ii.        iii. Penipu - 10%

  1. Golongan Jujur hampir semuanya (55% tu) tak pandai membuat urusan online. Benda yang senang dan mudah boleh bertukar jadi susah. Rumit. Mereka adalah jenis yang paling banyak bertanya, mempersoalkan itu ini dan tidak yakin dengan banyak perkara. Ada ketika sampai ke tahap merugikan diri sendiri semata-mata kerana tak begitu tahu apa nak buat. Juga; membazirkan wang membayar orang / pihak lain bagi menolong melakukan urusan bagi dirinya. Golongan ini terdedah kepada bahaya 10% Penipu(an) yang sedang menunggu 'membaham' mangsa tanpa mempedulikan apa pun melainkan duit masuk ke akaun sendiri.

  2. adalah jenis yang berhaluan sederhana yang tiada masalah memahami cara berurusan online. Mereka tak banyak cakap. Cuma mahu berbisnes dan selesai. Jenis ini juga paling kurang komplen. Hanya komplen kalau sesuatu tu betul-betul tidak memuaskan hati atau terasa diri ditipu. Golongan ini ada kala cuba membantu dengan mula membina bisnes sah yang targetnya adalah 55% golongan Jujur dan juga dikalangan mereka sendiri - 35% (bantu-membantu menaikkan). Di kalangan mereka mula wujud usahawan dan penguna bijak. Malangnya; dari sini juga akan muncul golongan penipu. Samaada penipu taraf sederhana atau expert. 10% tu kalau diikutkan BESAR jumlahnya. Terjadinya begitu sebab didorong oleh 'kuasa duit' memancing mereka. Medium internet terlalu banyak website cara buat duit pantas dan kehangatan website-website tersebut (yang sudah wujud sejak zaman surat berantai lagi), telah menguji kesabaran mereka. Bila kurang iman, maka bertukar 'platform'-lah dia masuk ke 10% tu...Maka itulah sebabnya kita tak habis-habis dengar cerita mengenai penipuan di internet. Sampaikan yang tak tahu dan tak pernah kena tipu pun bercakap macam risau benor kena tipu. (Sampai kita sendiri pun tertipu!)

  3. Yang ini adalah golongan 'licik', penuh tipu daya tetapi 'pandai' meng-cover muslihat mereka mengunakan beberapa cara. Ada yang dah 'terlepas' dan meraih nama besar tetapi masih dipandang jujur dan expert dalam urusniaga. Jenis ini tahu: masih terlalu ramai yang tak tahu menahu langsung tentang 'Logik' seseorang itu menraih pendapatan secara online. Yang mereka tahu, bila nampak bukti akaun panjang berjela kemasukan duit, maka itulah hakikatnya. Golongan Penipu tidak mungkin terhapus. Kewujudan mereka sebanyak 10% stabil - mengikut rekod sepanjang tahun semenjak dahulu lagi. Sebabnya; manusia yang terdesak nak duit cepat serta tak mahu mempelajari sistem yang betul akan sentiasa ada. Jenis-jenis yang bertekad memaksa diri mengatakan 'tak mampu' sebagai alasan. Sebab nak belajar cara betul memerlukan diri bertenang, membelek buku dan mengkaji komputer. Mereka tak mahu semua tu. Menyusahkan. Itulah sebabnya lebih ramai murid gagal berbanding murid lulus di dalam setiap peperiksaan, di mana jua. So, peluang berbisnes di sektor ni memang boleh tahan kencangnya. Pasaran tak mati, terus-menerus, silih berganti dari generasi ke generasi. (Wow)

Perhatian:

Kesimpulannya di sini; setiap perkara ada 'market' (pasarannya) tersendiri. Akan sentiasa ada pembeli dan penjual. Contoh: Pemangsa (penipu) hanya akan membaham dengan mudah kalau mangsa jenis 'rela' masuk perangkap. Kalau anda melengkapkan diri dengan pengetahuan sebaiknya, kemungkinan anda menjadi mangsa adalah tipis. Tapi kita ketepikan pasal tu sebab yang lebih penting untuk diberi perhatian ialah:

Adakah Anda Begini? -

gagal dalam kehidupanSuatu ketika dahulu saya seseorang yang bersemangat nak berniaga, nak buat duit, tetapi seringkali terbabas sebab asyik menjumpai peniaga yang lebih gah nak naikkan nama sendiri dari menolong sebaiknya memberi panduan. Begitu banyak wang saya habis sebab nak kena ikuti pelbagai rentak; nak tahu itu nak tahu ini sebab seakan-akan semuanya tak boleh nak diharap. Banyak yang meniaga sekadar nak menyelamatkan diri sendiri dan saya dibiar sendirian mencantum apa yang telah saya pelajari. Saya pernah mengikuti seminar dan kursus mereka yang berpakaian kemas mengambarkan mereka berjaya dan tahu bagaimana nak ajar. Hasilnya? Sama saja. Balik-balik perkara 'basic' yang apabila berada di rumah berfikir, rupa-rupanya saya masih tak ke mana pun...Pusing-pusing ikut situ jugak. Adsense $300 website flipping $1,000 dolar Affiliate itu ini jana 3,000 seminggu apa ke jadah? Apa yang sebenarnya mereka ajar ni?

Info: saya tidak menuduh mana-mana pihak tetapi sekadar memberitahu perkara REAL yang saya alami suatu ketika dahulu. Harap jangan ada mana-mana pihak cepat melatah sebab DUNIA berhak mengetahui perkara sebenar. Kalau anda terasa anda seorang IM yang berjaya dan berjaya pula membawa anak buah anda ke tahap yang sepatutnya, tahniah saya ucapkan. Saya di sini untuk mereka yang masih tidak...masih terasa terumbang-ambing perlukan bantuan. So, boleh kita teruskan?

Sampailah ke suatu tahap, saya termenung sambil berkata dalam hati: saya harus terima kenyataan bahawa tiada Professional yang akan turun padang memberi tunjuk ajar SEBENARNYA. Maksud saya; setelah letih berhempas-pulas bagai nak rak; saya hanya menjumpai peniaga atau IM yang berada di kalangan individu yang hanya pandai mengangkat tangan menyuruh (mengajar) orang buat itu ini. Mereka tidak dilengkapi dengan skill REAL yang layak digelar professional. Konsep mereka lebih kepada memberi cadangan dan mengagih-agihkan tugas sebab bagi mereka; nama seperti Donald Trump atau Robert Kyosaki (Rich Dad Poor Dad) sudah dianggap berjaya dalam persada perniagaan. Senang cakap macam ni:

empayar perniagaan yang membina pendapatan Orang berjaya serta bijak adalah orang yang pandai menguruskan masa membahagi-bahagikan tugasan di mana ungkapan itu adalah 'versi lembut' kepada maksud sebenar iaitu: kita kena pandai guna kepala otak mengarah itu ini serta pandai memanipulasi orang lain kalau nak berjaya. Purata rakyat Malaysia yang suka akan konsep ini memang banyak - kerana ia ternyata lebih senang berbanding memperlengkapkan diri dengan kemahiran. Akibat terlalu ramai di bahagian Asia Tenggara dipengaruhi oleh konsep tersebut, maka itulah sebabnya Amerika dan Eropah jauh ke hadapan. Disamping sudah sedia ramai tokoh yang berkonsepkan sebegitu (pengagihan tugas), mereka juga mempunyai ramai golongan yang mempunyai skill sebenar dalam mengendalikan urusan (golongan yang terdorong mencipta sesuatu yang unik serta professional). Jutawan Facebook (Mark Elliot Zuckerberg) bermula sejak kecil melibatkan diri dengan pelbagai suasana penuh skill dan lihatlah kejayaan dia pada ketika ini...kukuh tak? Skill dia 'Ori'. Dia mendalami ke sudut di antara paling dalam. Google pun sama. Penciptanya (Larry Page dan Sergey Brin dari US) menghabiskan masa berkurung di basement bagi menumpukan sepenuh perhatian menjayakan projek. Saya tak nak panjang lebar. Penjelasan ini saya rasa sudah cukup untuk sedarkan anda.cara membuat duit dan keuntungan berganda Kita mahu seseorang yang betul-betul dilengkapi kemahiran untuk memberi tunjuk ajar berbanding hanya pandai berfikir dan berkata-kata. Mana nak cari? Susah....Kalau ada pun; mereka ini semakin tak ada masa nak turun padang mengajar sebab terlalu sibuk dengan kejayaan serta penciptaan baru. Mereka dah terlalu besar untuk beritahu 'cara sebenar' bagaimana nak melakukannya. Ataupun, adakah 'kita' mahu dengar bagaimana nak mencipta Google? Kalau tak pecah otak jadinya, silap haribulan kita terus ambik keputusan nak makan gaji seumur hidup. (Sebab kalau begitulah caranya baru kita boleh berjaya buat duit sampingan, baik tak payah. Susah!)

kekayaan dalam bentuk emas Sekarang kita berbalik pada 'kita' semula. Sekarang saya nak anda sedar bahawa anda berada di tempat yang betul sangkut-pautnya iaitu - tempat yang mahu mengajar anda tentang membuat perniagaan berkaitan dengan mengendalikan komputer. Jadi; rujukan atau hasil kerja terlibat mestilah berkaitan.

Contoh: billionwan Adobe; yang memprodusi jenama no.1 bertaraf dunia di bidang pembikinan website, animasi 2D, grafik, percetakan online dan offline. Untuk menjemput atau mengajak nama-nama besar tersebut turun padang mengajar, memang tak logik. Bahkan, nak cari yang 'bau-bau bacang' pun - belum tentu jumpa. (Memang tak jumpalah!) Nampaknya, mahu tak mahu, hanya tinggal saya seorang sahaja untuk memikul tanggungjawab berat ini. Seakan-akan ada suatu 'suara hati' memanggil saya menyahut seruan untuk berkorban 'masa dan nyawa' membina sebuah bisnes yang berkonsepkan Perniagaan Internet Sebenar. Saya akui: perkara ini sungguh berat. Hampir saja saya membatalkan niat melakukannya. TETAPI...

Saya telah terima hakikat bahawa saya tidak akan jumpa seseorang penuh skill memberi tunjuk ajar yang akan membuatkan diri teruja (kagum untuk melibatkan diri). Selama penglibatan saya, semuanya bagaikan terpecah ke beberapa kepingan. Makna; setelah saya pelajari yang ini, saya nak kena pelajari yang itu pula. Lepas tu, ada lagi yang nak kena tambah. Lebih meletihkan, sampai nak kena travel pergi ke seminar yang kosnya beratus-ratus ringgit (atau mencecah ke ribuan bila ditambah kos tambang, penginapan, makan). Dan lepas semua tu berlalu, saya masih tak buat walau satu sale pun! Saya masih dikedudukan melihat mereka yang saya rasa 'biasa saja'; menayangkan bukti kejayaan pendapatan mereka berlipat-lipat ganda. Frust tak? (Frust wooo...)

penyelamat dunia internet

selamat dengan kewangan stabilUntuk tidak membuang masa lagi, saya cadangkan kepada anda yang masih merasakan diri tidak berada di landasan stabil membina pendapatan, segera mengambil langkah realiti dengan berurusan dengan adrs.com.my. Adrs akhirnya di sini menyediakan yang tujuan utamanya adalah memberi tunjuk ajar + bimbingan sebenar bagaimana anda boleh mengorak langkah kejayaan menjana pendapatan (kewangan) berterusan dan stabil; Sebaik saja anda melangkah ke alam adrs, anda akan tinggalkan status 'atas angin' tidak kepastian dalam mencari erti sebenar menjana pendapatan. Tinggalkan saja SEMUA longgokan 'ajaran sesat' yang telah membuatkan kepala anda pening. Mulakan dengan memberi fokus kepada langkah demi langkah efektif yang bakal adrs dedahkan kepada anda. Sebaik saja memiliki Teknik Kewangan Terunggul, anda akan dipisahkan dari mereka yang masih (dan sentiasa) berada di dalam keadaan terumbang-ambing itu. Seolah-olah di dalam sebuah kapal yang hampir karam, anda dihulurkan tali untuk diselamatkan! Capai tali tersebut dan selamatkan diri anda. Ada sebab mengapa adrs digelar penyelamat - sebab tugas 'penyelamat' bukan terhenti setakat di situ saja, malahan bersambung ke peringkat memastikan selepas ni anda tidak akan melibatkan diri dengan aktiviti kapal karam lagi.

Peringatan: banyak tawaran lain hanya menyelamatkan anda dengan pembelian pertama, dan kemudian anda dibiarkan sendiri tentukan sama ada anda akan terus selamat atau karam (singh walia) semula. Tugas mereka selesai setelah proses pengaliran wang masuk daripada anda ke dalam akaun mereka; selesai.

Index Pasaran: kalau betul caranya!

Malaysia terdiri dari negara yang ada 'class' di Asia Tenggara (di mana Singapore di kedudukan pertama). Tiada berita tentang pendatang haram atau kegiatan lanun besar-besaran diperairan Asia berbangsa Malaysia - membuktikan rakyat negara ini mempunyai reputasi yang 'educated' (bagus). Perkara ini mempengaruhi salah satu aspek kenaikan serta kestabilan matawang ringgit yang selama ini tidak begitu 'menjunam' sebagaimana negara-negara Asia lain. Sedikit info ingin saya ketengahkan: teknik ini turut sama membolehkan anda menarik pengaliran wang masuk dari Brunei ($BND). Mungkin benar rakyat Brunei tak heran dengan duit dan disebabkan itulah jugalah mereka tak heran nak keluarkan duit berbelanja membeli sesuatu yang mereka mahu. Teknik Kewangan Terunggul akan membongkar bagaimana anda boleh membuka pasaran Brunei yang boleh dijadikan praktikal (cubaan) bermula terbagus untuk mempelajari (sedikit sebanyak) cara menerima income (pendapatan) selain pasaran tempatan. Sebagai jambatan mengetahui overview (basic) berurusan dengan matawang asing. (Paling selamat, Brunei. Kalau Singapore: matawangnya tinggi. Itu bermakna: risiko juga tinggi. Indonesia: matawang rendah, tetapi risikonya tinggi, oleh kerana perbezaan nilai yg terlalu jauh. Keliru.) Ini semua tiada tipu daya, tiada muslihat - ia cuma Bisnes.

Nota: apabila anda sudah mempelajari teknik membuka pasaran di negara sederhana besar ini, maka nanti akan jadi senang untuk anda faham bagaimana nak buka pasaran ke negara-negara lain pula sebab - asas meniaganya sama saja. Cuma bezanya adalah bertukar negara.

cara guna paypalPaypal adalah sistem pembayaran dan penerimaan wang secara antarabangsa di internet. Ia seumpama 'bank internet' dan mempunyai reputasi terjamin, popular dan selamat digunakan.

Tetapi masalah boleh menimpa jika anda tak tahu menguruskannya dengan baik. Ribuan dollar / ringgit boleh lesap kalau anda anggap skill 'main hentam' mengendalikannya sudah memadai. Gambarajah tersebut adalah rupa sebenar sudut dalaman akaun PayPal yang aktif berurusniaga (terima pembayaran). Kalau anda tidak pernah melihatnya, maka sekarang anda tahu bagaimana 'rupanya' sebuah akaun yang sentiasa bersedia, terbuka menerima duit secara antarabangsa (termasuk tempatan). Dengan adanya akaun ini, segala urusniaga di internet dapat dipermudahkan. Akaun Paypal adalah satu-satunya akaun kewangan internet yang anda perlukan. No more! Jangan peningkan kepala (memikirkan tentang pelbagai lagi jenis akaun urusan internet yang lain). Ia turut menandakan bahawa saya sudah lama memiliki akaun PayPal dan berpengalaman mengenainya. Pengalaman ini seterusnya boleh di'turun'kan kepada anda supaya anda selamat dan yakin memiliki serta menangani akaun Paypal milik anda sendiri pula nanti.buat duit dengan paypal

Info: statement / penyata kewangan ini ialah sebagai bukti bagi mengukuhkan keyakinan anda terhadap saya dalam menceburkan diri di bidang kewangan - bukan nak berlagak. Harap maklum. Apa yang menarik dalam statement ini adalah nama pelanggan yang muncul lebih dari sekali - membuktikan kualiti barang dan kepercayaan terhadap urusniaga. (Nama terpaksa dikaburkan kerana tidak mahu menyalah-guna nama / privasi customer terbabit.)


KEISTIMEWAAN Tersendiri

personal propertyPaling saya suka tentang teknik ini adalah ia mampu 'menyembunyikan' identiti kita. Maksud saya; sesiapa pun tak akan tahu status kewangan anda melainkan anda sendiri yang beritahu. Banyak manfaatnya di sini sebab; anda boleh rancang pengurusan kewangan anda tanpa diganggu sesiapapun. Anda seumpama berisi dalam diam. Untuk apa kecoh beritahu orang anda banyak duit? Kalau kita terasa banyak duit, sentiasa beringat akan ada orang lain yang berganda-ganda lebih banyak duitnya dari kita. Ingat tu. (Muhasabah diri - elok untuk bersihkan jiwa.) Jadi, teknik Kewangan Terunggul akan mempersediakan anda dengan 'kit'(kelengkapan) menguruskan kewangan anda dengan mengunakannya bagi mendapatkan keuntungan yang lebih serta mengelakkan wang dari dibelanjakan kepada sesuatu yang tak perlu - merugikan. Nama lagi 'Teknik Kewangan Terunggul'. Jadi anda kena faham bahawasanya kita sedang membincangkan perkara serius di sini. Ia melibatkan akaun, bank, visa card dan apa jua yang berkaitan kewangan.

Misalkata anda berminat nak jadi pemain gitar professional, maka anda kena cari ebook atau panduan yang benar-benar mampu membuatkan anda menjadi seorang gitaris handalan. (Banyak guru di luar sana; anda kena pandai pilih yang mana betul-betul memuaskan.) Di sini pula; adalah berkaitan menjadikan anda dalam Bidang Kewangan. Untuk memudahkan pilihan anda menentukan samaada saya layak atau tidak, sila luangkan masa sebaiknya di website ini; baca berulang-ulang kali pun tak apa. Teliti hasil kerja yang ada, ambil masa beri sepenuh perhatian pun tak apa; bandingkan dengan mana-mana website yang ada, dan tentukan sendiri bagi pihak anda. Biar hasil kerja yang menyokong pernyataan saya. Bukan sekadar kata-kata kosong dengan 'font' besar; merah menyala. Buat perbandingan sendiri - itu lebih baik bagi memuaskan hati anda.

personal property

Perhatian: setelah apa yang diperkatakan, harap maklum bahawasa tiada sebab saya nak auta anda. Kalau website ni penipu, paling lama boleh bertahan adalah 3 bulan sahaja. Dunia internet sekarang ni 'cepat'. Mana-mana laporan tentang sebarang penipuan akan segera disiasat oleh Cyber Security Malaysia dan diarahkan tutup: sama ada bersalah atau tidak: selagi berada dalam senarai 'suspek' - tutup, sehinggalah selesai siasatan. Dan kalau anda cerewet sangat dan tetap 'berfikiran skeptik' (segalanya merapu) - setelah nyata bukti-bukti dan penjelasan diberi, senang saja: tutup laman web ni dan kembali kepada apa yang sedang anda buat sebentar tadi. Anda teruskan perjalanan, saya pula teruskan usaha. Simple and easy.

Offer: beli sekarang dan dapatkan Selonggok-kan ebook percuma!

Seringkali peniaga akan berkata: "NANTI! Kalau anda membeli melalui saya, saya akan sertakan pembelian anda dengan bukan 1, bukan 2, malahan 5, 10 dan 15(!) ebook tambahan bagi memastikan kejayaan mutlak anda!"

Terus terang saya cakap: saya fobia dengan tawaran ebook free walaupun dua tiga. Sebabnya; kebanyakkan ebook ni adalah murahan dan dikutip dari peniaga-peniaga lepas yang dah 'expired'. Mereka seumpama cuba memikat anda dengan sampah-sarap yang mereka sendiri pun tak ndak. Kalau ebook tu terdapat maklumat berguna sekalipun, larat ke anda nak belek dan baca semuanya (sampai anda pening?) Bagi saya, tawaran 15 - 20 ebook free yang kononnya bertujuan nak menarik minat pelanggan sungguh mengerikan. Saya tak mau membuang masa dengan bertimbun buku-buku free. Anda mahu ke? Kalau anda jenis yang suka kepada tawaran longgokan ebook free, tentu ada sesuatu tak kena dengan anda...

Cantas semua benda tak guna tu dan kita tumpukan misi kejayaan kepada cuma 1 ebook adrs edisi percuma, dan , hanya dengan harga RM60 sahaja - tiada apa-apa kos tambahan atau tawaran 'upgrade' di mana semua tu mengarut sahaja!

Info: tawaran 'upgrade' bertujuan nak membuatkan anda bayar lebih sebab ini strategi kotor - peniaga tu tak mau memuatkan semua kandungan dalam 1 ebook. Dia nak asing-asingkan supaya dia boleh 'cekau' duit lebih dari anda. Contoh: sebaik saja anda tertarik nak beli dengan harga RM67, tiba-tiba masa nak bayar, ada notis beritahu kalau anda tambah sikit jer lagi (keseluruhan harga RM150!), anda berhak dapat Pakej 'Upgrade'. (Sikit ker RM83?? RM67 + RM83 = RM150)

Adrs tak ada gimik tak ada 'trick'. Ambil masa baca sebaiknya edisi percuma sampai puas - sehingga anda lebih bersedia. Saya jamin anda ni: kandungan dia bukan dibuat 'overnight' (sambil lewa). Ia dicipta penuh kemas, sangat teliti kerana bagi saya, ebook tu adalah satu lagi bukti bahawa saya tidak bermain-main dengan anda. Ebook ini mengandungi maklumat yang di kebanyakkan seminar men-charge RM500 ke atas bagi mendedahkanya! Tak percaya? Baiklah, di sini serba-sedikit mengenai kandungan Ebook Adrs Edisi Percuma:

  • Rahsia-rahsia BESAR peniaga internet yang selama ini mereka berpakat
    - supaya TIDAK didedahkan!

  • Pembongkaran Sistem Membuat Duit Terpantas - cara 'original' ia berfungsi
    - sehingga membuatkan peneraju awal mengutip beratus-ratus ribu keuntungan.

  • Perbezaan Bisnes Sebenar (stabil) dan 'Tipu-daya' atas angin
    - mempertajamkan pancaindera agar keselamatan anda bertambah.

  • Mengatasi serta Mengelak dari bahaya 'suspension' akaun Google, Yahoo dan Facebook
    - mereka ini ibarat 'lubuk emas' bagi pengaliran wang masuk; kena jaga!..

  • Kenalpasti di antara Teknik SEO 1st class Profesional dan
    - SEO Palsu (apa dia SEO hah??)

  • Sikap penting diri peniaga internet akibat menjadi hamba duit
    - Duit adalah segala-galanya.

  • Persiapan memiliki Akaun Bank untuk segala urusan jual beli dan juga:
    - terima pembayaran di internet (Wajib.)

  • Bagaimana taktik menipu untuk 'mencekau' sebanyak-banyaknya duit customer!
    - bila anda dah tahu; anda ndak ke buat?

  • Sebelum berangan boleh senang-lenang jana steady, berterusan;
    - anda perlu baca ni!~panas.

  • kenapa seseorang yang mengaku sebagai pakar internet itu: Merapu.
    - satu lagi pendedahan yang membuatkan anda menyampah sebab banyak sangat sampah!

  • Bukti kesungguhan mahu membantu membina pendapatan stabil
    - RM3,000 sebulan buat permulaan tu sikit ke?.. (atau anda mahu RM10k?... k'.0. zero.)

...dan banyak lagi perkara-perkara yang akan membuat anda melompat(!) kerana mengetahuinya.

ebook percuma adrsSecara jujur: adrs edisi percuma ini tidak bertaraf free. Ia dicipta penuh kualiti. Isi kandungan yang tiada akan anda jumpa ditempat lain. Isu-isu yang kalau anda bayar RM500 kepada seorang 'Guru' supaya dia memberitahunya, bulat-bulat dia akan tolak. (Tak mau! - sekalipun anda naikkan kepada RM1,000.)

Disebabkan saya tak berminat nak 'cekau' duit anda dengan propaganda 'upgrade', maka saya serahkan kepada anda secara percuma untuk dibuat penilaian. Melalui ebook itu saja anda bakal menimba pelbagai info berguna serta penting - yang rata-rata hampir ke-semua pakar internet tidak mahu (dan takut) ia didedahkan. Ia sebuah ebook 'berisiko tinggi' kerana membongkar perkara-perkara hangat yang boleh mengakibatkan saya diserang oleh pakar-pakar internet lain. Namun saya berani teruskan jua kerana ia sebuah kebenaran! Sudah tiba masa seseorang memberitahu mengenainya supaya dunia internet mampu mengorak langkah ke situasi yang lebih selamat, terjamin serta innovatif. (Bukan terperap di takuk lama.) Kalau semua orang asyik takut saja, sampai bila kemajuan boleh dicapai? Edisi percuma itu juga adalah pembayang bagi ebook Teknik Kewangan Terunggul; untuk anda fikirkan sejenak - betapa bergunanya pengetahuan, maklumat dan skill yang bakal anda miliki seterusnya.

ATAU ANDA MAHU TERUS KEPADA MAKSUDNYA?
-

Saya sokong keputusan itu. Dengan bertindak pantas, lebih cepat anda miliki bisnes yang berupaya menghasilkan wang. Tak perlu risau dan jangan dihantui oleh bayangan ketidak-yakinan. Biar saya ingatkan anda semula - saya suatu ketika dulu pun sama!...Langsung tak tahu menahu tentang bisnes internet. Lebih buruk lagi; saya gugup nak tekan keyboard komputer. Terlalu takut sampai terpaksa minta pakcik sebelah rumah untuk tolong saya buat urusan. Sampai ke situ tidak konfiden saya.

Oleh itu, ketepikan perasaan risau dan percayakan saya. Disebabkan saya teruk sangat suatu ketika dahululah yang membuatkan saya tahu macam mana nak hasilkan sebuah panduan yang dapat membantu - tak kira walau seteruk mana sekalipun anda! Anda sepatutnya gembira kerana akhirnya telah menjumpai seseorang yang tahu dan FAHAM. Saya memberi tunjuk ajar dengan cara melihat dari sudut pandangan anda, bukan saya. Itu yang membuatkan Teknik Kewangan Terunggul selamat di jadikan panduan oleh sesiapa saja!

pengaliran wang masuk Info: adrs, Teknik Kewangan Terunggul adalah 'jambatan' untuk anda bergiat cergas di bidang internet mengunakan Ketepikan segala jeritan mengatakan anda boleh bermula segera FREE, tak pakai modal, tak perlu keluar sesen pun atau apa jua 'teriak-kan' berunsur janji manis tapi sebenarnya kosong (bertujuan nak seluk poket anda semasa mereka menjerit ke telinga anda). Sudah tiba masanya anda 'dewasa' - tak perlu panduan dari budak-budak kecil sebab nanti hasilnya pun; kecil. (Tapi bayar mahal pulak!) Teknik ini adalah langkah-langkah 'Logik' bagaimana untuk set-up sebuah bisnes, peliharanya dan terima pendapatan berterusan secara stabil. Ia adalah peraturan sebuah bisnes.

Berhenti... (ambil masa bertenang sebentar.) ... tarik nafas.

Baiklah; setelah berhempas-pulas beritahu anda straight and clear, to-the-point, and then anda masih beranggapan jeritan-jeritan tawaran free tu lebih bermakna (sebab percaya peniaga internet paling berjaya ialah mereka yang hari ni bukak bisnes petang tu jugak dah terima ribu-riban), okay; no problem. Apa daya saya nak menghalang?... Tapi kalau anda sedar bahawa berfikiran dewasa itu penting, maka:

cara menjana duit

Pepatah mengatakan 'Peluang Datang Hanya Sekali' ada kala benar bagi kehidupan seseorang (mengikut ketentuan Tuhan - kemungkinan anda salah seorang?). Satu kesilapan dalam kehidupan boleh mempengaruhi banyak kerosakan tanpa disedari (dan juga disedari) dihari-hari seterusnya dalam hidup. Kalau saya bagi penerangan panjang sangat pun; tak guna. Sebab bagi saya, yang lebih penting adalah memperlengkapkan diri dengan pengetahuan dan skill bagi menjalankan tugasan. Tanpa itu, tak usahlah anda terpengaruh dengan semua 'ajakan-ajakan hebat' lain yang hanya banyak berdasarkan pada kata kata kata. (sekalipun penyampainya dilihat sendiri depan mata beraksi berpeluh semangat mengatakan 'ye, anda boleh!' terhadap segala-galanya!)

jumpa dia secara peribadi dan suruh dia tunjukkan hasil pendapatan dari bisnes selain aksi hebatnya. Kalau tak ada, atau jawapannya melencong seolah-olah macam ada tapi not now, ~ angguk saja perlahan dan beredar.

Pangkalnya, terpulang pada anda. Apa yang boleh saya janjikan: adrs, Teknik Kewangan Terunggul 90% penghujung segala jalan bagi melangkah ke episod seterusnya dalam hidup. (baki 10% pada diri sendiri, penerimaan.) Di sinilah pintu untuk tinggalkan dunia lama dan melangkah masuk ke situasi yang lebih mencabar. Dengan pengetahuan dan skill yang ada; anda akan nampak dengan lebih rasional (logik) di mana 'arah sebenar menghasilkan duit'. Kemudian, tahu bagaimana nak sambung tambah lagi, lagi dan lagi!

Hidup anda bukan lagi mengenai 'Bagaimana nak bermula?'... tetapi di-isi dengan konfiden untuk melihat pengaliran wang masuk ke dalam akaun sebagai income stabil, ...hari demi hari. Dari situ baru Logik nak bersembang tentang RM6,000 ke atas pulak. Saya tidak mahu membuang masa membuai anda dengan angan-angan kalau tahap permulaan pun masih belum lepas. So; kalau anda mahu berpijak di bumi nyata dan merasai sendiri bagaimana memiliki akaun yang dimasuki duit, maka pelajarilah langkah yang membolehkan anda (benar-benar) memilikinya!